Bornholm 2013

   har besøgt denne side        Skriv en hilsen i vores gæstebog                                     Opdateret 16. juli 2022 21:47

Startside
NordJylland 2022
Bornholm 2022
Ferie 2022
Sommerferie 2021
Forsommer 21
Efterår 2020
Sensommer 2020
Sommer 2020
Gran Canaria 2020
Tyskland 2019
Efteraar 2018
Tyskland 2018
Berlin 2018
Gran Canaria 2018
Mallorca 2017
Gran Canaria 2017
Tyrol 2016
maspalomas 2016
Hamburg 2015
wolfgangsee 2015
Gran Canaria 2015
Tyrol 2014
Weissenhauser 2014
Bornholm 2013
Tyrol 2013
Gran Canaria 2013
Berlin 2012
Schwartzwald 2012
Maspalomas 2012
Bornholm 11
Garmisch P.
Maspalomas 2011
Koningssee
Gran Canaria 10
Port-Frejus
Koblenz og Rhon
Gran Canaria 09
Bornholm 2008
Kragerø
Søndervig 07
Rome
Østrig
Harzen

 

Vi har igen været på efterårsferie på Bornholm. Hver gang vi har besøgt Bornholm har vi boet på strandslottet i Sandvig.

Søndag den 6/10
Claus har sin cykel med på ferie og derfor var det naturligt at han cyklede efter morgenmad, en tur på 5 km. Formiddagen stod på gåtur rundt om hammerknuden, en tur på 8,5 km. Efter middagen tog vi en gåtur i Vang, hvor vi bl.a. besøgte DGI broen som går over stenbruddet i Vang. Selv om Stine mente vi havde gået nok, besøgte vi Helligdomsklipperne, som bl.a. byder på en trappe med 126 trin. Vi kørte lidt tur, inden vi var hjemme i lejligheden kl.16. Her mente Claus at han lige ville cykle en tur, men han havde undervurderet de bornholmske alper, hvor det går mere op og ned end cykelstien til Køge. Det blev derfor en lille tur på 15 km. Hjemme stod den på boblebad inden der var aftensmad kl. 19,30. Fint efterårsvejr og 12 grader.  
       

    På vej hammerknuden rundt.               Udsigten fra DGI broen ved vang.           Claus havde undervurderet bjergene

Mandag den 7/10
Vi var allerede i gang kl 9. Første stop på dagens rute var søerne ved Sorthat. Her gik vi tur rundt om de 3 søer, en tur på 4 km. Næste stop var landbrugsmuseet i Melsted, hvor Stine og Pia bl.a. klappede en gris. Derefter besøgte vi naturlegepladsen i Almindingen, hvor vi legede og gik en kort men sjov orienteringstur med poster og QR koder. Rytterknægten blev næste stop, og derefter Ekkodalen som havde et meget fint ekko i dag. Klokken var blevet 15,30 og Pia og Stine havde fået nok for i dag, så vi kørte hjem. Claus havde ikke fået nok, så han tog cyklen og kørte 30 km. Efter Pias hjemmelavede Pizza, stod den på wellness i det store boblebad. Vejret. 13 grader, sol, skyer og noget vind.
 
"Claaaus er du sikker på det er den vej"                       Stines nye ven.                              En legeplads for børn og voksne.     

Tirsdag den 8/10
Endnu en aktiv dag startede med en gåtur i Kobbeådalen, hvor vi gik 4 km. Bilen stod ved starten og Claus havde sat sin cykel ved enden, så han måtte cykle tilbage efter bilen. Efter den dejlige gåtur spiste vi mad på havnen i Gudhjem hvor temperaturen var 19 grader-noget højt for oktober. I Rutsker Højlyng ligger der en Rokkesten og den forsøgte vi at ”flytte”, desværre uden held. Næste stop var Blåskinsdalen hvor vi gik en meget smuk tur på 3 km i et eventyrligt landskab. Efter en is blev Claus og hans cykel sat af i Sorthat, så han kunne cykle de 20 km. hjem. Den tur gik meget op og ned og der blev kørt 392 højdemeter. Både mandag og tirsdag havde Claus forsøgt at cykle til toppen ved Hammer fyr hvor stigningen er op til 14%, men begge dage måtte han opgive. I dag blev der cyklet hele vejen op, men så var blodårerne og lungerne også blæst rene. Aftenen stod igen på mad og wellness og hygge i sofaen. Vejret. lidt vind, sol og op til 19 grader.

Skøn tur i Kobbeådalen.                       Middag med udsigt over havnen i Gudhjem.                     Den vil altså ikke rokke.

Onsdag den 9/10.
Det var ikke fars dag. Det var pigerne der havde sat dagsordenen og første stop på dagens tur var bolsjebutikken i Svaneke efterfulgt at forskellige ”nams” butikker. Da der var blevet shoppet, lavet glas og shoppet, var det tid til middagsmad på Pakhuset. Efter Svaneke blev der tid til et besøg på det to tyske bunkeranlæg ved Dueodde, hvor Stine og Claus fik leget ”krig”. Pia og Stine havde set noget der hed Angoraland og her blev vi modtaget med åbne arme. Vi var ude og se alle dyrene (kaniner, får, geder, grise + en kattekilling) med guide og Stine gav dem mad. Stine prøvede også at spinde garn af kaninuld. Pia fik købt angoragarn og håndcreme. Næste stop var en outlet butik i Rønne hvor far købte godt og også lidt til Stine. Hjemme stod den igen på aftensmad og wellness.

Sandblæs dit eget glas.                          Så er der mad.                                  Klar til kamp.                        Sjove dyr i angoraland

Torsdag den 10/10.
Der har ikke været så meget aktivitet i dag. Vi startede på Bornholms tekniske samling, som simpelthen har alt fra de sidste 100 år. Her finder man alt fra knappenåle til jagerfly. Næste stop var ismejeri i Svaneke, hvor vi spiste lokal is. På vej tilbage stoppede vi Gudhjem hvor vi købte gaver til vores søde naboer der passer hus, kanin og fisk. Vi kørte hjem og hentede Claus´s cykel og kørte til Nyker, så Claus kunne de 24 km hjem. Det var blevet aften og efter en tur i boblebadet kørte vi til restaurant Margueritten i Allinge, hvor vi spiste dejlig mad i hyggelige omgivelser. Stine var forbi isbaren 6 gange, så hun havde lidt ondt i maven på vej hjem. Det er første dag med regn og temperaturen har ikke været over 11 grader.

Der er nok at se på hos teknisk samling.                        Tilbage til fortiden.                               Is er godt- meget is er meget godt

Fredag den 11/10.
Det er sidste dag på Bornholm, og efteråret har for alvor vist sig. Det blæser meget, men det forhindrede ikke dagens aktiviteter som startede ved Opalsøen. Vi havde jo set præriens skrappe drenge som bl.a. er optaget ved den sø og vi fandt steder fra filmen. Vi fik taget en masse billeder af det smukke område, bl.a. et hvor det ser ud til at Pia og Stine hænger på en klippevæg. Vi besøgte også Hammers hus, men der er jo ikke sket meget de sidste 300 år. Næste stop var mini golf i Hasle. Claus blev nummer 1, Stine 2 og vi vil ikke skrive hvem der blev nr. 3. Eftermiddag var pakning og hygge hjemme. Det har været 6 dejlige og aktive dage på Bornholm. Vejret. Meget vind, overskyet og 12 grader.  


Hold fast.                                                            Smuk udsigt.                                   Familien foran Opalsøen


Stine klippet ind i filmen.                                      Der ligges sammen.                              Efterår over Bornholm