Bornholm 2011

  Besøgstæller har besøgt denne side        Skriv en hilsen i vores gæstebog                                     Opdateret 16. juli 2022 21:47

Startside
NordJylland 2022
Bornholm 2022
Ferie 2022
Sommerferie 2021
Forsommer 21
Efterår 2020
Sensommer 2020
Sommer 2020
Gran Canaria 2020
Tyskland 2019
Efteraar 2018
Tyskland 2018
Berlin 2018
Gran Canaria 2018
Mallorca 2017
Gran Canaria 2017
Tyrol 2016
maspalomas 2016
Hamburg 2015
wolfgangsee 2015
Gran Canaria 2015
Tyrol 2014
Weissenhauser 2014
Bornholm 2013
Tyrol 2013
Gran Canaria 2013
Berlin 2012
Schwartzwald 2012
Maspalomas 2012
Bornholm 11
Garmisch P.
Maspalomas 2011
Koningssee
Gran Canaria 10
Port-Frejus
Koblenz og Rhon
Gran Canaria 09
Bornholm 2008
Kragerø
Søndervig 07
Rome
Østrig
Harzen

 

Vi har igen været på efterårsferie på Bornholm. Som tidligere havde vi rådighed over den skønne lejlighed i Sandvig.
Desværre var aktivitetsniveauet sat lidt ned, da Pia havde brækket et par ribben og havde noget ondt.
Søndag den 2/10
Søndagen startede med et forsøg på at finde noget morgenbrød. Efter morgenmaden var fundet og indtaget, gik vi en tur i området for at se hvad der er tilbage i Sandvig på denne årstid. Eftermiddagen stod på 11 km. hestevognstur i Almindingen. Stine sad foran og holdt tømmerne et godt stykke af vejen. Tilbage i Ekkodalen testede Stine ekkoet og det virkede. I sommer var Pia og Stine på holdboldlejr i Aakirkeby og vi besøgte de område hvor de boede og spillede håndbold. Hjemme igen blev det til pizza og boblebad.
Vejret. Noget af dagen tåget og 11 grader, men også sol og 19 grader.

                 Stine som kusk i Almindingen.              Hvad drikker Møller -
Øller Øller                 Tilbage på håndboldbanerne i Aakirkeby
Mandag den 3/10
Kl. 7 kunne hverken mor eller Stine sove mere. Mor på grund af de brækkede ribben. Ved 9 tiden kørte vi mod Svaneke så vi kunne besøge bolsje butikken hvor Stine kunne have brugt hele formiddagen. I Svaneke besøgte vi også chokoladebutikken og lakridsbutikken. Godt forsynet med slik kørte vi på besøg på Melsted gård, som er et arbejdende museum. Gården ligger som et landbrug  fra 1930erne. Her er gode muligheder for at opleve hvordan det foregik på landet og hvordan det lugtede. Efter en is på haven i Gudhjem besøgte vi naturlegepladsen i Almindingen hvor Stine og far legede, vippede og gyngede til den store guldmedalje. Mors brækkede ribben havde bedst af at sidde i bilen og slappe af. Efter aftensmaden i lejligheden stod den på bornholmer slik og boblebad. En del vind og op til 18 grader.
  

   varmt bolsje smager bare godt.             Melsted gård - mange søde dyr og gamle ting.  Stine flyver far en tur på lejepladsen
Tirsdag den 4/10
Vi var enige om at besøge rovfugleshowet om formiddagen. Det var en stor oplevelse at se de store fugle, der på et tidspunkt kom så hurtigt og så tæt at faren var tæt på at tisse i bukserne. Efter middagen tog Stine og far på tur til krystalsøen. Pia blev hjemme med de brækkede ribben. Ved krystalsøen blev der klatret på klipperne, mere end mor havde syntes om. Aftensmaden blev indtaget på en lokal restaurant der tilbød stegt flæsk og persillesovs. Noget vind og op til 18 grader.
 

Sådan en fugl er bare stor                                   Afslapning ved krystalsøen                                   stegt flæsk og persillesovs  
Onsdag den 5/10
Pia har været hjemme det meste af dagen. Det udnyttede Stine og far til lidt "farlige" besøg. Første stop var DGI broen der går over stenbruddet i Vang. Her blev klatret op af klipperne for at besøge selve broen. Næste stop var Hammershus, hvor vi fik en udsøgt service af hende der passede udstillingen. Vi var nemlig de eneste der havde været der den formiddag. På vej hjem og spise middagsmad skulle vil liiiige besøge stenbrudsmuseet, men her skulle der både flækkes sten, og meget andet inden vi kom hjem til middagsmad kl. 3. En hurtig klap sammen mad, blev det til inden vi besøgte isbutikken i Svaneke. Herfra kørte vi til de store kanonbatterier ved Dueodde, hvor vi klatrede rundt. Vi var først hjemme kl. 19 hvor der så skulle boblebades og spises.

Besøg ved DGI broen                    Stine og far ved Hammershus            Stine Stenhugger              Fotograf ved kanonbatterierne

Torsdag den 6/10
Teknisk samling. Det var begrænset jubel far modtog for hans forslag til tur. Det skulle dog vise sig at være særdeles interessant. Den tekniske samling har ganske simpelt alt fra fortiden, og mor og far mødte mange ting fra deres barndom. Samlingen har bl.a. et jagerfly, et komplet stuehus fra starten af 1900 tallet, og ikke mindre en 6170 forskellige kaffe kopper. Vi troede at det kunne gøres på under en time, men kørte først efter 2½. Turen gik derfra til sommerfugleparken i Nexø.  Igen en smuk oplevelse at gå i troperne og se på sommerfuglene. Det er blevet efterår på Bornholm - kuling, regn fra kl. 15 og 12-13 grader.

Kopper over alt.                                        kød og brødmaskiner i stort tal.                       Dejligt varmt i tropehuset.

Fredag den 7/10
Pias ribben har det lidt bedre, så hun har været med i bilen på hele turen. Vi startede på museet i Rønne, der bl.a. har en udstilling om Bornholm under 2. verdenskrig. Efter at have besøgt museet og deres bunker, kørte vi til Østerlars rundkirke. Her skulle Stine og far lige op i toppen, mens mor blev i bilen. Næste stop var Kobbeåen og vandfaldet. Nede ved vandfaldet blev Stine og far enige om at gå ned gennem kobbeådalen, uden dog helt at vide hvor langt der var ned til vandet. Mor, som ellers sad i bilen og strikkede, kørte ned ved havet og ventede. Det viste sig at være 2 km. flot, men også smattet tur. Hjemme blev der spillet kort, inden vores dejlige boblebad og sauna endnu en gang gav os wellness. Dagens ret på vores stam restaurant var stegt kylling,-ikke lige far L. Heldigvis havde de en møg beskidt wienersnitsel J. Vejret. få byger, meget vind, lidt sol og 12-13 grader.
                 
Stine i den gamle skole               Vores seng er måske lidt mere blød.                    Dejlig tur i kobbeådalen.
                
     Er det ikke bare
wellness ?                                                         2 x kylling  
SLUT FOR BORNHOLM   2011