Tyrol 2014

                          Skriv en hilsen i vores gæstebog             Antal besøg               Opdateret 16. juli 2022 21:47

Startside
NordJylland 2022
Bornholm 2022
Ferie 2022
Sommerferie 2021
Forsommer 21
Efterår 2020
Sensommer 2020
Sommer 2020
Gran Canaria 2020
Tyskland 2019
Efteraar 2018
Tyskland 2018
Berlin 2018
Gran Canaria 2018
Mallorca 2017
Gran Canaria 2017
Tyrol 2016
maspalomas 2016
Hamburg 2015
wolfgangsee 2015
Gran Canaria 2015
Tyrol 2014
Weissenhauser 2014
Bornholm 2013
Tyrol 2013
Gran Canaria 2013
Berlin 2012
Schwartzwald 2012
Maspalomas 2012
Bornholm 11
Garmisch P.
Maspalomas 2011
Koningssee
Gran Canaria 10
Port-Frejus
Koblenz og Rhon
Gran Canaria 09
Bornholm 2008
Kragerø
Søndervig 07
Rome
Østrig
Harzen

 


Sommer i Tyrol.
For andet år i træk besøger vi det skønne Tyrol og det skønne haus Romantik i byen Fugen. Området har alt hvad vi forbinder med sommerferie, nemlig masse af badelande, skilifter og en helt enestående udsigt fra balkonen på vores dejlige lejlighed.

Mandag 21/7.
Vi kørte fra Store-Heddinge kl. 4,10 for vi havde en aftale med færgen 5,45. Vores første stop er vores sædvanlige mellemstation, nemlig hotel Ramada i Leipzig, som har et storcenter og et badeland som naboer. Vi landede kl.12 og blev straks indlogeret. Eftermiddagen brugte vi på 5 timers shopping, hvor der blev købt ikke så lidt og Claus tænker nu på om det bliver nødvendigt at købe en trailer hvis det indkøbsmønster forsætter. Ved 19 tiden besøgte vi det store thermebad, som har alle faciliteter inden for vand. Kl. 21 sluttede dagens program med aftensmad på vores hotelværelse. Efter 19 timer sluttede første dag med Larsens aktive rejser. op til 30 grader.
       

Feriens første is...mums.                                            Gode indkøb.                          2 trætte piger uden for badelandet

Tirsdag 22/7.
Sommerferie betyder sol og ikke regn. Efter det sædvanligt overdådige morgenbord, kørte vi fra Leipzig ved 10 tiden. Det foregik i høj sol og 25 grader, men turen til Fugen bød på meget regn. Særligt 200 km. omkring München var slemme, og vi måtte til tider ned på 60 km/t på grund af regnen. Vi var i Fugen ved kl. 16 og blev indlogeret på den ønskede fantastiske lejlighed med den skønneste udsigt. Efter udpakning og aftensmad med udsigt, kørte vi til det nærliggende thermebad, hvor vi fordrev aftenen. Vejret i Fugen skifter mellem regn og ophold og temperaturen ligger omkring de 18-20 grader.
      
Dejlig morgenmad i Leipzig.                       Regn på vejen....sur smiley.                Aftensmad på balkonen trods vejret

Onsdag 23/7.
Vejrudsigten sagde regn og 16 grader, men heldigvis tog den fejl til den positive side. Efter et par hektiske dage fik vi i nat sovet ud og var først oppe ved 9 tiden. Brødservice havde hængt det bestilte morgenbrød på døren, så det var bare at gå til bords. Første stop var Spieljochbanen, hvor man tager skiliften op til 1850 meter. Vejret var ikke det bedste, så efter en time var vi tilbage igen. Næste stop var shopping. Vi havde set flere butikker med sportsoutlet, og mens vejret blev bedre besøgte vi dem. Hjemme spiste vi meget sen middagsmad, mens vi så afslutningen på tour de France. Vi nåede en dejlig gåtur i området inden det igen var tid til badeland ved 19 tiden, hvorefter aftensmaden var 3 store isdesserter ved 21,30 tiden. Vejret var om formiddagen lidt skyet og 20 grader men om eftermiddagen fuld sol og 24-25 grader.

Skyer og lidt koldt på bjerget.             Vigtige indkøb igen.                        Svømmemotion til Pia.                              Aftensmad               

Torsdag 24/7.
DSB ringede kl. 7,45 og så kunne vi jo ikke sove mere. Første stop blev Gerlossetinbahn som er en kabinebane til 1600 meters højde. Både bilturen, som var et langt hårdnålesving og turen med kabinebanen, var ikke for sarte nerver. Fra toppen var der den smukkeste udsigt over Zillertal dalen. Nede igen satte vi kursen mod byen Zell am Ziller hvor der både blev tid til middagsmad, shopping og minigolf men vigtigst af alt blev der også tid til isdessert. Hjemme blev der set slutningen på tour de France etapen mens Stine læste, Pia hæklede og Claus forsøgte at finde ud af hvor turen går hen, når vi skal forlade Østrig på søndag. Som sædvanligt blev der aftenbadet i badelandet. Vi har i dag nået flere vejrtyper med sol og regn og mellem 18 og 31 grader.

Stine og Claus på toppen.                          En rigtig mester i minigolf.                         Mad som i dag ikke var is.
    <     Aften i bjergene    >     

Fredag 25/7.
Endnu en dag med Larsens aktive ferier startede med et besøg ved Achensee. Vejret var helt perfekt til hygge ved søen, hvor vi ud over en gå tur ved søen også fik en tur på vandcykel. Det var dog kun Stine og Claus der sejlede, da Pia mente at det var bedre at hun blev på land og tog billeder. Ved Achensee køres der også plandamp, så Claus var helt høj over at opleve rigtig plandamp. Ved 14 tiden kørte vi en tur langs hele søen, hvor vi stoppede og nød udsigten. Næste stop var Zell am Ziller, hvor vi tog kabine banen til toppen af bjerget. Efter bjerget tog Claus en tur på deres sommerrodelbahn, men så var det også tid til dagens isdessert. Dagens sidste stop var badelandet. I dag blev der kørt så vildt på vandrutsjebanen at Claus faldt ud af den badering han kørte i og slog en bule i sit hoved.   Solen har næsten skinnet hele dagen og temperaturen har ligget mellem 25 og 27 grader. 

2 på vandcykel.                      Fruen nyder udsigten.                            Plandamp.                                  Farlige baderinge

Lørdag 26/7.
I dag har der ikke været den store aktivitet. Om formiddagen besluttede vi at tage en tur med toget, som vi kan rejse gratis med. På vej til stationen så vi pludselig et damptog og det måtte der jo tages billeder af. Vi kørte med et almindeligt tog til Mayrhofen hvor vi spiste pizza salami til middag. Vi så også de 2 kabelbaner der udgår fra byen, men da det kun var den mandlige del af selskabet der havde behov for "flyvende kufferter, blev projektet opgivet. Vi kørte til lejligheden hvor der blev slappet af og pakket, for der er jo afgang mod nye oplevelser i morgen kl. 10. Som sædvanligt blev der aftenbadet i det fantastiske Therme badeland, hvor rutsjebane turene ikke var lige så vilde som i går, da Claus stadigt kan mærke bulen i sit hoved. Vejret har været overskyet men 25-26 grader varmt til kl, 15 hvorefter der kom regn og temperaturen faldt til 17 grader  
 
 Tog og traktor.                        På rejse med jernbanen.                          Tid til afslapning.                     Badetid igen igen.

Søndag 27/7.
Vi har flyttet os 550 km. Vi kørte fra Fugen kl. 10. Undervejs blev vi en del af en 33 km. lang kø omkring München og det forsinkede os 1½ time. Vores næste stop var Erfurt, hvor vi har fået et meget stort værelse på hotel Ramada. Vi ankom ved 17 tiden og havde afgang med næste stop kl. 18. Vi ville besøge det termiske badeland i Bad Sulza, som er blandt de 100 bedste badelande i verden. På vej dertil var der omkørsel, og da vi bad GPSen om hjælp kørte den os ud på nogle veje hvor der til sidst ikke var asfalt på. Vi fandt til sidst badet og blev nok lidt skuffede. Badet som har flere bassiner med lys og lyd effekter er langt mere wellnes end det er badehygge. På grund af programmet blev der først tid til aftensmad kl. 22 på en Burger King ved motorvejen. Vejret har været meget omskifteligt. Vi spiste til middag i 31 grader omkring Nürnberg, men kørte også i regn og 15 grader.
 
Is og sodavand til morgenmad.                33 km. "stau".                Stort værelse med balkon.                       Bade med lyd og lys

Mandag 28/7.
 Vores hotelbestilling var med morgenmad, så vi startede dagen ved et overdådigt morgenbord. Efter at have tjekket ud stod den på 4 timers intens shopping, hvor 2 af de 3 garderober fik en del fornyelse. Claus havde set en sommerrodel i "nærheden" og igen fik GPSen opgaven at vise vejen og igen prøvekørte vi Tysklands mindste veje. Det viste sig at der var 60 km og at det tog mere end en time at tilbagelægge turen. Da vi så ankom til banen så der meget lukket ud, men til vores overraskelse var det en meget fin bane, hvor vi sammen med en dreng var de eneste kunder. Stine og Claus fik 7 ture, inden vi vendte næsen mod Weimar hvor vores nye 4 stjernede hotel ligger. Vi ankom 17,30 og nåede lige at tjekke ind inden et nyt badeland skulle besøges.Vi besøgte Avenida-Therme som har alt inde for badehygge, inklusiv vandrutsjebaner og her gik det igen galt for Claus som igen røg ud af en badering og slog sit hoved.
Vejret har været blandet sol og skyer og mellem 23 og 27 grader og sluttede med regn og torden.
 

Så skal der shoppes.                         Middagsmad.                   Super sommerrodel.           Pia og Stine i poolbar.

Tirsdag 29/7.
8 dages ferie er slut. Vi har kørt 3154 km, badet 7 gange i 4 forskellige badelande. Vi har boet på 3 hoteller og 1 lejlighed. Tirsdagen bestod af 768 km. men dog med ringe trafik. Under vejs var vi inde og shoppe flere steder, så astra´en var fyldt til bristepunktet da vi kørte fra færgen. Vi ankom til Store-Heddinge kl. 23 og man må antage at det vil tage det meste af natten at pakke de mange indkøb ud.
Vejret på ferien har været inden for det acceptable.

Flere indkøb i Dessau.           Vi havde motorvejene for os selv.                     Nogen af de mange indkøb.                 


   

 

Dette sted blev sidst opdateret 30. juli 2014