Wolfgangsee 2015

                          Skriv en hilsen i vores gæstebog             Antal besøg               Opdateret 16. juli 2022 21:47

Startside
NordJylland 2022
Bornholm 2022
Ferie 2022
Sommerferie 2021
Forsommer 21
Efterår 2020
Sensommer 2020
Sommer 2020
Gran Canaria 2020
Tyskland 2019
Efteraar 2018
Tyskland 2018
Berlin 2018
Gran Canaria 2018
Mallorca 2017
Gran Canaria 2017
Tyrol 2016
maspalomas 2016
Hamburg 2015
wolfgangsee 2015
Gran Canaria 2015
Tyrol 2014
Weissenhauser 2014
Bornholm 2013
Tyrol 2013
Gran Canaria 2013
Berlin 2012
Schwartzwald 2012
Maspalomas 2012
Bornholm 11
Garmisch P.
Maspalomas 2011
Koningssee
Gran Canaria 10
Port-Frejus
Koblenz og Rhon
Gran Canaria 09
Bornholm 2008
Kragerø
Søndervig 07
Rome
Østrig
Harzen

 

Sommer ved Wolfgangsee.
Sommerferien er i gang. Igen i år besøger vi det dejlige Østrig og denne gang ved det skønne Wolfgangsee. Vi har bestilt en lejlighed med udsigt over søen eller som de skriver på tysk
"Balkon mit schönem Blick auf den See". På vej til Østrig har vi  2 overnatninger i Dresden.
 

                                                                                       

Mandag 20/7.
Vi kørte fra Store-Heddinge kl. 3,50, og den lille røde Corsa havde kurs med Dresden. Allerede inden Berlin mente Stine, at vi skulle finde et shoppingcenter. Vi fandt et ganske fint center tæt på motorvejen og der kom de første indkøb i hus. Allerede inden afgangen hjemmefra var bilen fyldt godt op, og far Larsen frygter at de sidste indkøb må klistres på biltaget med gaffatape. Vi var i Dresden omkring kl. 16 og efter indkvarteringen tog vi ind til centrum for at se på området og få noget aftensmad. Ganske varmt på vejen og 27 grader i Dresden.
     
De første indkøb.                     Ikke plads til mere.                                  De første hurtige besøg.
  

Tirsdag 21/7.
Det har været en meget varm dag. Temperaturen har svinget mellem 32 og 34 grader hele dagen. Formiddagen bestod af en rundtur i den hyggelige gamle bydel, hvor vi så de mange smukke bygninger. Middagsmaden bestod at en stor isdessert, og med is i maven kørte vi til en Jernbane der stort set kun drives af børn. se link til banen her. Vi kørte et rundtur på 5 km. i en skøn park.  Næste stop var en bjergbane, men da man ikke kunne komme til at se udsigten fra toppen, var det lidt af en fiasko. Det var sidst på eftermiddagen og vi var hjemme på hotellet for at slappe af og få et koldt bad, inden vi igen tog ind til byen for at ose og spise endnu en is. Selv om Stines knæ driller og skal spares, har vi gået 13,3 km i dag. Der skal pakkes for i morgen flytter vi 619 km mod syd.
Lidt skyer ind i mellem (heldigvis) og op til 34 grader.

     Turist.                          Tur med en hyggelige jernbane.       Bjergbane uden udsigt.            Tid til at slappe.

Onsdag 22/7.
Vi er flyttet de 630 km. fra Dresden til Wolfgangsee. I dag har det været endnu mere varmt end det var i går. Termometeret i bilen var oppe på 39 grader og klimaanlægget var på hårdt arbejde. Vi ankom til det smukke område kl. 16 og vi er indlogeret i en dejlig stor lejlighed med en skøn udsigt. Vi spiste aftensmad på balkonen, inden vi besøgte feriens første badeland. Det var et skønt therme, som særligt faldt i Pias smag. Den meget varme har givet torden, og det har lynet og tordnet i 3 timer. De mange lyn i bjergene er en smuk oplevelse som vi prøvede at fange på film. Vejret op til 39 grader og kl. 21 stadigt 27 grader.
 
   39 grader.                    Hurtig aftensmad.                 Pia nyder det skønne Therme.                      Lyn og torden fra balkonen 

Torsdag 23/7.
Vores teenager var den første der var oppe, hvilket sker yderst sjældent. Da Pia stod op kl. 8, sad Stine allerede fuldt påklædt og nød solen og udsigten på balkonen. Det var vores plan at besøge svævebanen i St. Gilgen, men tordenvejret i nat havde ødelagt noget, så den var lukket. Vi gik lidt rundt i byen og nød udsigten fra søbredden, hvor vi også soppede lidt. Efter en omgang minigolf, spiste vi middag og selv om termometeret viste 30 grader, valgte Stine kartoffelsuppe. Ikke langt fra vores lejlighed ligger en sommerrodelbahn. Stine og Claus fik 5 ture hver, og selv om Stine var forsigtig i starten, fik den hurtigt mere "gas", og da Claus forsøgte at følge efter var han ved at ryge af banen og han måtte tage fra, så han slog sin hånd. Han havde jo sagt til Stine at hun skulle passe på. På vejen hjem blev der købt ind og der blev slappet af et par timer inden, vi igen besøgte det dejlige badeland. Vejret har været super godt. Enkelte skyer, men op til 32 grader.
          
Ingen svævebane.        Afkøling af fødder.                 . Kartoffelsuppe i 30°C.                         . 5 x sommerrodelbahn.

    Fredag 24/7.
Endnu en varm dag, startede med morgenmad på balkonen.  Fra vores balkon har vi udsigt til den tandhjuls-jernbane der fører til toppen af Schafbergspitze, og som nogen måske kender fra "sommer i Tyrol". Fra balkonen kan vi følge toget. Midt på formiddagen kørte vi til St. Wolfgang, og da det var lidt overskyet tænkte ingen på solcreme. Det fortrød vi hurtigt, for solen kom hurtigt i gemmen. I St. Wolfgang gik vi rundt i den hyggelige by og så de mange shops. Der findes også et sted hvor der kan stås på vandski og andre vandsporstaktiviteter. Her brugte vi lang tid og Stine er gået i overvejelse, om hun skal prøve vandski en af de næste dage. Vi var også på banegården og se en afgang med tandhjulsbanen, men det var kun den mandlige del at selskabet der syntes en tur med banen var nødvendig, og derfor droppede vi den ide. Sidst på eftermiddagen kørte vi ud for at shoppe mad og drikke, men kvinderne havde også fået øje på flere tøj og skobutikker, og de blev også besøgt - helt uden hensynstagen til at pladsen i bilen er begrænset. Ved 19 tiden ville vi have en aftendukkert og det blev i Wolfgangsee. Det var smukt at nyde udsigten mens man svømmede rundt. Kl. 21 blev der tid til aftensmad hjemme i lejligheden. Skyer og sol, men op til 32 grader.

Der ville han gerne med. Er det noget ?. 1 trøje=1 Euro.   Skøn aftensbadning

Lørdag 25/7.
Vejret startede lidt ustabilt, så vi vidste ikke lige hvad vi ville. Vi valgte dog at køre mod Abtenau hvor den første rodelbahn vi prøvede i 2006 ligger. Vi satte vores GPS på opgaven med at finde Abtenau, og der gik ikke længe før vi (efter pigernes opfattelse) kørte lodret op. Efter at have kørt 7-8 km. var der en bum og her skulle man betale 12 euro for at kommer over bjergpasset. Det var en meget smuk tur, hvor der både var køer og heste på kørebanen. I Abtenau fandt vi hurtigt rodelbahn og Stine og Claus kørte en tur mens Pia tog billeder. Vi besøgte også byen, spiste is og så var der endnu en tøjbutik som kvinderne frekventerede. Vi kørte en omvej hjem, for der var nogen der havde fået bjergkørsel nok. Hjemme var der en kort pause inden vi kørte til St. Wolfgang og spiste wienersnitzel til aftensmad. Der var ikke blevet badet i dag og ingen ferie uden badning, mente faren. Derfor kørte vi til søen hvor faren som den eneste, ud over ænder og svaner var i vandet. Det har været overskyet, men op til 29 grader. Kl. 16 kom regnen og temperaturen faldt til 17°c

Bjergkørsel

Sommerrodel

bademand

Aftenhygge. Stine i krise

Søndag 26/7.
Dagen startede endnu en gang med morgenmad på balkonen, og her fulgte vi damplokomotivet der kørte op af bjerget på den anden side af søen. Første stop var St. Wolfgang hvor vi tog en sejltur med turbåden. Det var en meget smuk tur, hvor vejret endnu en gang viste sig fra sin bedste side. Efter middagsmaden, tog vi tilbage til lejligheden for at lægge planer for hjemrejsen, og da der hurtigt blev bestilt hotel for i morgen, gik turen til den lokale sommerrodelbahn. Her kørte Stine og Claus 3 ture, mens mor sad med strikketøjet. Stine påstår at hun kørte 19 sekunder hurtigere end sin far, men der er ikke tale om nogen officiel tid og faren er sikker på at de "næsten" kørte lige hurtigt.  Vi kørte ud og fik en isdessert, og på vejen hjem var Pia og Claus ude og bade i søen, som er 24°C. Stine er lidt tosset med biler, særligt Audi og hver gang hun ser en cabriolet går hun helt i svime. Hjemme blev der pakket for vi forlader Østrig i morgen ved 8 tiden. Fuld sol og 25-26 grader.

Damptoget følges

Sejltur på Wolfgangsse

Mere rodelbahn

Se, se en cabriolet

 Mandag 27/7.
Vi kørte fra Østrig ved 8,30 tiden og det var regnvejr og temperaturen var kun 15°C, altså 23 gradere koldere end da vi ankom. Hele dagen har vejret vekslet mellem regn og sol og vi har tilbagelagt 650 km og er nu i Weimar. På vejen var der naturligvis noget shopping der skulle ses på og indtagelse af en frokost på Burger King ved Bamberg. Vi ved at der ligger en hyggelig rodelbahn ved Weimar og den blev også besøgt.... og så kommer "breaking news". Pia har kørt sommerrodel og ikke mindre end 5 ture og hun syntes det var sjovt.  Vi var først i Weimar kl. 19 på grund af "umleitung" og de mange ture på rodelbahn. aftensmaden blev indtaget på hotelværelset, bestående af brød med ost og skinke. Vi prøvede også hotellets lille svømmehal, men vandet var alt for koldt. Regn og sol, mellem 15-23°C.

15°C i Østrig

God butik med enkelt indkøb

 Fru Larsen i sommerrodel

 -og det er sjovt

Tirsdag 28/7.
Vi har taget endnu en dag i Weimar. Det var ellers planen at tage lidt mere nord på, men de dage hvor man dag til dag, kan få et 4 stjernet hotel med morgenmad til 100 euro, ser ud til at være slut. Dagen skulle være en shoppedag og det blev det. Allerede da butikkerne åbnede kl. 10, stod vi klar ved tøjbutikkerne i Weimar. Når nu far Larsen havde været så tålmodig, lovede Pia og Stine at køre med op på "Ettersberg" for at se mindelunden for Buchenwald. Stines knæ driller, så det var kun Pia og Claus der gik på de mange trapper. Det var en stor oplevelse at gå rundt på det store område. Næste stop var det store center i Erfurt, som laver Tysklands bedste isdesserter.  Her blev der også shoppet lidt, inden vi kørte forbi endnu et center. Klokken var blevet 16:30 og hverken kvinder eller dankort kunne klare mere, så vi tog tilbage til hotellet og slappede af, inden der blev kørt til aftenbadning i det fantastiske therme. På vej tilbage fra therme, var vi forbi en mcdonald og få aftensmaden kl. 21.
 Vejr og indkøb. Overskyet, 18°C, meget vind, 12 stk tøj, og en del deo

9 stykker tøj i den butik

Historie, så er der noget for Claus

  Große is

træt efter shopping

Solnedgangen over "Ettersberg" og Buchenwald.

Onsdag 29/7.
Vi kørte fra Weimar kl. 8:30 og tog det første stop i Dessau hvor de har et meget fint center. I Dessau har de en meget stor sportsbutik og her købte Claus for første gang noget, nemlig cykeludstyr for hele 26 euro. Trafikken fra Dessau og nord på kørte perfekt. I det hele taget har der ikke været nogen forsinkelser i trafikken før vi kom til Lübeck. Her mistede vi 20 minutter. Vi kørte ind for at handle det sidste i Oldenburg. Næste stop skulle være færgen i Puttgarden, men her var der 2 km. kø og da vi kun havde kørt 15 meter på 20 minutter, kunne lidt hovedregning fortælle har vi først ville komme med færgen på fredag. Vi ringede til færgeselskabet som gerne ville give pengene tilbage, hvis vi kørte over Jylland. GPSen blev sat og den viste så at der lige manglede 481 km. inden vi var hjemme. Vi kørte fra Puttgarden kl. 18 og kørte ind i indkørslen kl 23. Onsdagen bød altså på 1131 km og på hele turen har vi kørt 3672 km.
Vejret onsdag. Sol, skyer og kraftige byger. Mellem 21 og 13°C

Jeg er mere træt- meget træt.

Hygge på bagsædet med Audi magasin.

Mange af de fine indkøb

Ferien 2015.
Vejret betyder altid meget for ferien og vi har været meget heldige. Vi har haft rigtigt mange varme dage, og kun lidt regn.
Dresden. Man kan ikke nå det hele på 2 dage, så det er nødvendigt at besøge igen.
Wolfgangsee. Vi havde en skøn stor lejlighed med en skøn udsigt. Den kostede 75 euro i døgnet. Det er et dejligt område med sø og bjerge. Der var alle muligheder for aktiviteter og noget for os alle. Vi er enige om at det var et godt sted.
Weimar. Vi har før valgt dette område på grund af rodelbahn, badeland og historie. 

 

 

 

 .................................................................................................................................................................

 

 

 

 


Vejrudsigten for de næste dage er ikke særligt god, men vi håber det bedste.

 

 

Dette sted blev sidst opdateret 30. juli 2015